Rock je werkdag! Word een ochtendmens – deel 2

In 'Word een ochtendmens part 1' hadden we het over the night before. Maar een ochtendmens word je in de ochtend, dus daarom part 2: het wakker worden

Lees ook

In ‘Word een ochtendmens part 1‘ hebben we het over de kunst van het goed slapen gehad. In part 2: de kunst van het fris wakker worden. Hint: when you snooze, you lose.

Het geheim van een ochtendmens is.. elke dag rond hetzelfde uur wakker worden. Ja, ook in het weekend! Het lichaam past zich aan, waardoor je steevast rond dezelfde dag wakker én ’s avonds ook weer slaperig wordt.

Take it slowly
Kies een uur waarop je elke dag wil (of beter: zou moeten) wakker worden. Wil je graag wakker worden om 07.00 uur, maar kom je jouw bed pas uit om 08.00 uur? Zet je wekker dan om 07.45 uur en verminder het elke week met 15 min, tot je aan 07.00 uur komt.

Start moving
Niet iedereen staat op vol energie, maar toch moet je zo snel mogelijk beweging in je dag brengen. Dat geeft energie. Spring een maar keer op en neer, stretch die benen and you’re good to go.

Stick to routines
Een verfrissende douche, een lekker ontbijt en de nieuwe Marie Claire lezen op je iPad.. ah, routines! Herhaal dit elke dag en maak er een ochtendritueel van waar je naar uitkijkt en graag voor wakker wordt.

Skip the snooze
Het is verleidelijk om elke keer weer die verdomde snoozebutton in te drukken. Maar geloof ons, je wordt er erg rusteloos van en uiteindelijk voelen we ons vermoeider. Tja, you snooze, you lose.

Bron: The Daily Muse

Laatste nieuws

Zie ook