17.00 What2Do with dinner: pizza met courgette, tomaat en pesto

Ben jij heerlijk uitgerust op deze vrije dag? Mooi, dan gaan we je nu even aan het werk zetten. Schrik niet, wel met een goed doel: pizza op z'n Itali

Lees ook

Ben jij heerlijk uitgerust op deze vrije dag? Mooi, dan gaan we je nu even aan het werk zetten. Schrik niet, wel met een goed doel: pizza op z’n Italiaans. En die ga jij heulemaal zelf maken, van top tot teen. Yes, you can!Pizzadeeg (voor 2 pizzabodems van 23 cm)

  • 250 g Italiaanse pizza- of broodbloem
  • 1 tl suiker
  • 1/4 tl zou
  • 7 g droge gist
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 125 ml warm water

Meng de bloem, suiker, het zeezout, de gist en olijfolie in een beslagkom en voeg genoeg warm water toe om er een glad deeg van te maken. Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 10 minuten door. Vorm een bal van het deeg en doe deze in een schaal die licht is ingeolied. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur rijzen op een warme plek.  Als het deeg in volume is verdubbeld, kneed je het nog een keer een paar minuten door. Laat het deeg 20 minuten rusten voordat je het uitrolt tot pizzabodems.

Pizza met courgette, tomaat en pesto

  • 140 g tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el pesto
  • 2 pizzabodems
  • 2 courettes (ongeveer 250 g)
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g buffelmozzarella
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • verse blaadjes basilicum

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Doe de tomatenpuree met de oregano in een pannetje. Voeg 2 eetlepels water toe en laat dit op middelhoog vuur een paar minuten al roerend koken. Haal van het vuur en roer de pesto erdoor.

Verdeel de saus over de pizzabodems.

Snijd met een dunschiller dunne linten van de courgettes en leg deze op de pizza’s. Leg de tomaatjes erop en verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas over de bodems.

Bak de pizza’s 10 minuten in de oven of tot de bodems goudgeel en knapperig zijn. Verdeel vervolgens de verse basilicum erover.

 

Laatste nieuws

Zie ook