Rock je werkdag! Word een ochtendmens - deel 1

Benijd jij ook vrouwen die wakker worden bij zonsopgang, een eindje gaan hardlopen om dan helemaal ready to work zijn? Zó word jij ook een ochtendmens

Rock je werkdag! Word een ochtendmens - deel 1

Ook zo jaloers op vrouwen die fris en fruitig wakker worden bij zonsopgang, even gaan hardlopen, daarna een perfect kapsel in elkaar flansen en dan compleet shiny naar het werk te gaan? Dat is nu voorbij, want ook jij kunt een ochtendmens worden. In 'Word Een Ochtendmens Part 1' alles over goed slapen. Want dáár begint het mee.

Power offMobieltje, tv, laptop en handtas: haal alles weg uit je slaapkamer. Te werkgerelateerd en afleidend. Probeer een uur voor het slapengaan alle elektronica uit te zetten. Lees een boek of de nieuwste Marie Claire om nog even tot rust te komen.

Take your position pleaseRug-, zij- of buikslaper? Alles heeft zo zijn voordelen. Dokters raden aan om op je rug te slapen om rugpijn te voorkomen. Zijslapers zijn dan weer bestand tegen hartpijn en maagzuur. Oh ja en buikslapers, die zullen alvast niet snurken, maar hebben wel kans op rug- en nekpijn.

Danger foodsEten voor het slapengaan is sowieso niet goed, maar let op voor de danger foods. Chocolade bevat caffeïne waardoor je moeilijk in slaap valt, gekruide gerechten zorgen voor een slechte spijsvertering en hartpijn en door alcohol zal je vaker op het toilet zitten dan in je bed. Dan toch maar een heet watertje voor het slapen gaan?

Hot, hot showerNiets zo lekker als een warme douche voor het slapen gaan. Wist je dat je rustig en slaperig wordt als je uit een hete douche in een koude slaapkamer stapt? Je lichaamstemperatuur warmt op en je wilt plots niets liever als je bed.

Listen up sleepyheadNatuurlijke geluiden of een paar songs van Bon Iver... het wiegt je in slaap voor je het weet.

Bron: The Daily Muse