Hoezee! De zon schijnt op onze bol en de zomerkriebels komen om de hoek kijken. Vanavond ga jij lekker op je terras/balkon/stoep zitten met een best stel vrienden en serveer jij een meesterlijke koude soep, lees gazpacho, waar iedereen van versteld zal staan. Zo doe jij dat, op deze summernight!
- 1 rode paprika
- 750 g rijpe tomaten, in stukjes
- 150 g komkommer, in stukjes
- 1 el zeezout
- 1 teentje knoflook, in stukjes
- 50 g zuurdesembrood, zonder korstjes
- 80 ml droge sherry
- 125 ml water
- tabasco
- stengels bleekselderie of blaadjes basilicum om erbij te serveren
Rooster de paprika op de barbeque of onder de grill tot de buitenkant helemaal zwart is en blaren heeft. Doe in een kom en dek af met vershoudfolie. Als de paprika helemaal is afgekoeld, wrijf je het vel er eenvoudig af. Snijd de zaadjes en steel weg.
Doe de tomaten en komkommer in een schaal en strooi het zeezout erover. Roer dit goed door elkaar en zet 15 minuten weg.
Voeg dan de knoflook, het brood en paprika toe aan de tomaten en komkommer. Pureer dit mengsel in een blender tot een gladde soep. Schenk in een schaal of grote kan en voeg de sherry en het water toe. Roer goed door en voeg druppelsgewijs tabasco naar smaak toe. Breng op smaak met zeezout. Zet het geheel in de koelkast tot je uitgeborreld bent en serveer het met de bleekselderij of fijngesneden basilicumblaadjes.
Bron: Marie Claire, fresh + fast