17.00 What2Do with dinner: tonijnsalade met gebakken citroenschil

Trek je vrienden je huis in voor een korte recap van gister en geniet met volle teugen van de zon en deze tonijnsalade.

17.00 What2Do with dinner: tonijnsalade met gebakken citroenschil

Na een dag vol frituur, liters alcohol en andere troep gunnen we je vanavond een gezonde hap. Het weer is werkelijk waar goddelijk dus een frisse salade is meer dan welkom. Trek je vrienden je huis in voor een korte recap van gister en geniet met volle teugen van de zon en deze tonijnsalade.

  • 800 g tonijnsteak
  • 5 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el blaadjes citroentijm
  • 2 handen rucola
  • 2 handen radicchio
  • 2 handen mizuna
  • 250 g kerstomaatjes
  • 90 g kleine zwarte olijven
  • 1 komkommer, geschild en zonder zaadjes
  • 2 biologische citroenen
  • 1 handvol bladpeterselie
  • extra vergine olijfolie
  • citroenpartjes

Snijd de tonijnsteak in een aantal grote stukken en leg ze in 3 el olijfolie, citroensap en tijm. Laat een paar uur marineren. Schik slablaadjes, kerstomaatjes en olijven op een serveerschaal. Snijd de komkommer in flinke stukken en voeg die bij de salade. Haal de schil van de citroenen met een dunschiller en snijd die in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Bak de schil 3 minuten en haal van het vuur zodra hij goudbruin begint te worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag of een grillpan en schroei de tonijn een minuut aan beide kanten. Schik de stukken tonijn over de salade en bestrooi met citroenschil en peterselie. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en serveer met partjes verse citroen.