17.00 What2Do with dinner: katervoer

Trek je 3 leukste vrienden mee naar binnen en ga languit op de bank genieten van deze voortreffelijke sandwich met biefstuk.

The end is near en wat beter dan een vette hap na alle alcoholmisbruik. Geen paniek, het is zo gepiept, alleen moet je, wellicht onder invloed, wel even je biefstuk master skills naar boven halen. Trek je 3 leukste vrienden mee naar binnen en ga languit op de bank genieten van deze voortreffelijke beef sandwich.

  • 400 g runderlende
  • 1 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 8 el pesto
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • handvol babyrucola

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het vlees met een scherp mes in heel dunne plakjes. Leg deze in een schaal en voeg de olijfolie en tijm toe. Hussel alles goed door elkaar zodat het vlees goed is bedekt met de olie. Dek af met vershoudfolie en zet weg.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de ui hier aan de ene kant op en de tomaten aan de andere. besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zeezout. Zet 20 minuten in de oven.

Smeer de pesto op het brood. Verhit een koekenpan met anti-baklaag op hoog vuur en bak het vlees 1 minuut aan elke kant. Als het gaar is stapel je het op 4 sneetjes brood. Haal de tomaten en uien uit de oven en leg ze samen met de rucola op de sandwiches. Leg de andere sneetjes brood erbovenop.

 

Laatste nieuws