Weekendnotes: 26 april - 28 april

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend: Bas Kosters's Zeefdruk Bonanza, BAUTzondag en een leuk b

Weekendnotes: 26 april - 28 april

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend: Bas Kosters's Zeefdruk Bonanza, BAUTzondag en een boekentip voor diy-designliefhebbers!

Zeefdruk Bonanza (25apr-27apr) Bas Kosters, Nederland’s fantasierijke modeontwerper, is dit weekend met zijn team te vinden in Kapitaal te Utrecht. Het creatief platform wordt omgetoverd tot een heuse zeefdruk bonanza. Dat Kosters van prints houdt wisten we al langer en tijdens de bonanza zullen er vier nieuwe exclusieve prints gezeefdrukt worden op vintage t-shirts en tasjes. Het fijne is dat je zelf ook een kledingstuk kan laten zeedrukken!

FoA.Academy (26apr) Luid je weekend in met iets intellectueels: spoed je naar een interessante lezing over mode, cultuur en social trends. First of August presenteert namelijk FoA.Academy: een platform voor young intellectuals die stijlen en trends op een sociologische manier analyseren. De eerste editie bestaat uit lezingen van een mode antropoloog, AMFI docent en een student Kunstgeschiedenis. Très interéssant.

No Robot Pop-up Shop (26apr-27apr) No Robot gaat offline! Nou, niet helemaal, maar dit weekend kun je wel shoppen voor fashion & accessoires in de pop-up shop aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Al borrelend opent de allereerste shop vanavond om 18.00 met lekkere hapjes en muziek door DJ Hiddem Up. Je shopt er niet alleen de nieuwe zomercollectie, maar ook items met 70% korting (sales!). En je lief? Die kan lekker mee shoppen.

BAUTzondag (28apr) Zondag wordt een vrij zonnige dag en dan móet je gewoon de deur uit. Gelukkig is er dan BAUTzondag, waar je de zondag relaxed kunt doorbrengen. Laat je haar stylen of knippen door hairartists, bewonder (en koop) het werk van de creative types en geniet van het warme geluid van vinylplaten. Een puik event om niet te missen.

Boektip: Designobjecten om zelf te maken Een eigen high-end designer stoel? Niks daarvan, het is tenslotte crisis. Creatief met design, dat gaan we dit weekend zijn. Want met het boek Designobjecten om zelf te maken worden frutselkoninginnen opgeleid tot waarachtige huis- en interieurontwerpers. Denk: een kunstwerk van fruitkistjes voor aan de muur of een groteske industriële lamp met houten poot. Lees en do it.