Rock je werkdag! Van collega's tot vrienden

De relatie met je collega’s is er eentje waar je dagelijks aan werkt. Hier zijn vier tips om een goede relatie op te bouwen met ze.

Rock je werkdag! Van collega's tot vrienden

De relatie met je collega’s is er een waar je dagelijks aan werkt. Je ziet ze namelijk vaker dan je beste vriendin en je deelt er heel wat work related zaken mee. Hier zijn vier tips om een goede relatie op te bouwen.

Friends for workWerk en privé gescheiden houden is wellicht wat de meeste mensen je aanraden. Maar de meeste mensen hebben baat bij een sterke vriendschap op kantoor: deze kan het werk aangenamer te maken. Zo’n relatie is volgens verschillende onderzoeken essentieel om van het werk een happy place te maken, maar ook om je immuunsysteem te versterken en angst te verminderen.

Ready to mingleHeb je niets gemeenschappelijk met je naaste collega’s, maar vind je die tas van collega A van marketing oppermooi en wil je liever met háár minglen tijdens de lunch? Kan best. Probeer elke week een praatje te maken met collega’s die je minder goed kent. Je weet nooit wat jullie gemeen hebben!

Good morningEen happy face is een happy work place. Wens iedereen daarom goedemorgen. Je bent niet alleen heel beleefd, je krijgt ook 'een band' met mensen. Je werkplek zal nu veel warmer aanvoelen, just like home. Oké, bijna dan.

Mix and matchAlleen werken is prima, maar je zal snel behoefte hebben aan interactie met collega’s. Plan daarom een aantal afsprakenom toch onder de mensen te kunnen komen. Neem de tijd om te mixen met anderen. Wie weet matchen jullie wel als work buddies.

Bron: Happiness Project