Rock je werkdag! 3 redenen om niet te verhuizen

Verhuizen naar Parijs, het lijkt haast perfect. Maar het is een big deal en stiekem een excuus om te ontsnappen van alles. 3 redenen het niet te doen!

Rock je werkdag! 3 redenen om niet te verhuizen

Fantaseer je erover je baan op te zeggen en te verhuizen naar Londen of Parijs? Het lijkt zo geweldig, maar is het stiekem niet gewoon een excuus om overal aan te ontsnappen? Wij geven je drie redenen om het NIET te doen.

LiefdeEeuwige single of gewoon zin in iets nieuws? Een vreemde bestemming lijkt misschien de ideale plek voor nieuwe liefde, maar de praktijk is vaak anders. In goed Nederlands: different geography, same romantic problems. Waar je ook bent, je bent nog steeds dezelfde. Ben je hier geen dating machine, dan word je het daar heus niet ineens wel. Ga na waarom je je thuis ‘verstikt’ voelt. De sleutel ligt waarschijnlijk niet over de grens.

WerkJe hebt het gehad met je baan en die vacature in het verre buitenland lijkt de beste vervanging. Ho maar! Het gras is niet altijd groener bij de buren. Ook daar woedt de crisis, en thuis zijn je kansen 9 van de 10 keer echt groter. Is er gaan manier om je huidige baan avontuurlijker te maken?

AvontuurJe bent verveeld en overwerkt en een avontuur in Azië of Zuid-Amerika is precies wat je nodig hebt, denk je. Maar weet wel: die stempel in je paspoort is een uitweg, maar niet per se de uitkomst. Je kunt je leven zo avontuurlijk maken als je wilt, ook thuis.

Maar kop op, als het echt jouw lot is om naar het buitenland te gaan, dan zijn we de laatste die je tegen zullen houden. Dan vind jij heus je weg wel. Jij zorgt er wel voor dat je de taal in no time vloeiend spreekt en dat je helemaal wordt opgenomen in die nieuwe cultuur.

Bron: The Daily Muse