Zo houd je privé en werk gescheiden

Vrijdagochtend: Je hebt vandaag een dagje vrij en daar ga je van genieten. Of niet? Er zijn grenzen: houd werk en privé met deze tips gescheiden.

Tips om werkoverload te voorkomen.

Stel: je hebt een dag vrij en je besluit er flink van te genieten. Of niet? Je begint je werkmails te checken en voor je het weet werk je tóch. Tegenwoordig zijn we de hele dag bereikbaar en staan we nooit “uit”. Er zijn grenzen en met deze drie tips maak je ze duidelijk. Ook aan jezelf.

Werkmobieltje? Thanks, but no thanks.
Een mobiel van het werk? Dat klinkt leuk. Maar denk goed na: het betekent dat je altijd en overal beschikbaar bent. Houdt privé en werk gescheiden door een eigen mobiel te gebruiken en tijdens kantooruren beschikbaar te zijn via de vaste telefoon op je plek.

Hold your horses en ga niet overwerken
Je hebt een nieuwe baan en je zet je beste beentje voor. Overwerken, e-mails beantwoorden op de raarste uren: je baas impressen zal geen probleem zijn. Maar houd je het vol? Er zal vaak op jou gerekend worden, omdat je het blijkbaar geen probleem vindt de laatste te zijn op kantoor. Maak van in het begin duidelijk dat je ook een leven hebt buiten kantoor.

Neem (wat vaker) een dagje vrij
Day offs zijn niet zomaar in het leven geroepen, we hebben ze nu eenmaal nodig. De rust en ontspanning zullen niet alleen je motivatie en creativiteit opkrikken, je zal er op lange termijn ook gelukkiger van worden. En wie wil dat nou niet?

Deadline?
Probeer dan op kantoor extra productief te zijn en moet je toch overwerken, stel dan een maximaal aantal minuten in dat je overwerkt. Klap thuis je laptop open en zet de wekker. Zo voorkom je dat je door blijft werken totdat je gaat slapen – hartstikke ongezond.

Zo word je productiever op het werk >>

Laatste nieuws