Het fornuis roept je en het keukenschort hangt klaar. De vijf zit weer in de klok dus tja, wat zal de pot vandaag schaffen? Stop meteen maar met zoeken, we hebben het antwoord hier. Een eenvoudige maar o zo lekkere pasta die je in mum van tijd aan het verorberen bent. Ben je voldaan en ligt er nog een flinke rest in de pan? Dan heb jij, bofkont, voor morgen je lunch al kant en klaar.
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 kleine courgettes, geraspt
- 300 g spaghettini
- 10 blaadjes oregano, fijngesneden
- 2 el kleine zoute kappertjes, afgespoeld
- sap van 1 citroen
- 70 g geraspte Parmezaanse kaas
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Verhit een diepe koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie en knoflook toe. Roer de knoflook tot deze licht goudkleurig is en voeg dan de geraspte courgette toe. Smoor de courgette al roerend zachtjes en gedurende ongeveer 15 minuten of tot de courgette uitdroogt en aanbakt.
Kook de pasta al dente, giet af en doe terug in de warme pan. Voeg oregano, kappertjes, citroensap, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en alle courgette toe. Hussel de ingrediënten door elkaar en verdeel de pasta over vier warme pastaborden. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en eet smakelijk!