17.00 What2Do with dinner: krab en tomaat quiche

Vandaag stellen we je kookkunsten flink op de proef. Je maakt vanavond namelijk een mega-geweldige quiche, waar je met 3 van je besties aan kunt knabb

17.00 What2Do with dinner: krab en tomaat quiche

Vandaag stellen we je kookkunsten eens flink op de proef. Je maakt vanavond namelijk een mega-geweldige quiche, waar je met 3 van je besties aan kunt knabbelen. Schrik niet, het valt echt wel mee en je hoeft niet ook niet de hele avond je tijd in de keuken te verdoen, aangezien er voorgebakken taartbodems bestaan om ons het leven makkelijker te maken. Pluk de meest waanzinnige krab uit de tank (of haal het in een blik bij de supermarkt) en show your skills.

  • 10 draadjes saffraan
  • 250 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • 2 rijpe romatomaten, fijngesneden
  • 150 g vers krabvlees
  • voorgebakken taartbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de draadjes  saffraan in een steelpannetje met 4 el koud water. Zet op hoog vuur en laat sudderen tot er van het vocht nog ongeveer 1 el over is. Haal van het vuur en voeg de slagroom toe. Roer en klop er daarna de eierdooiers door. Kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper en doe er bieslook bij. Strooi de stukjes tomaat in een voorgebakken taartbodem van 25 cm. Scheur het krabvlees in stukjes en strooi over de tomaat. Giet het roommengsel over de tomaat en krab. Bak hierna 25 minuten of tot de vulling gestold en licht goudbruin is. Serveer met een waterkerssalade of een andere groene salade.