Rock je werkdag! Uitstelgedrag is zó old school

Grote projecten en nakende deadlines: we stellen ze te vaak uit. We voelen ons overweldigd en willen het uitstellen. Maar met deze tips heus niet!

Rock je werkdag! Uitstelgedrag is zó old school

Grote projecten en prangende deadlines: we stellen ze te vaak uit. Maar met deze vier tovertips wordt uitstelgedrag op je werk old school.

Deadlines: deel 1, 2, 3…First things first: maak een lijstje van wát je precies moet doen. Maak daar vervolgens kleine stapjes van, dan lijkt de hoeveelheid werk meteen minder beangstigend. Zorg daarna per stapje voor realistische deadlines, en start meteen met de eerste stap zodat je de smaak te pakken krijgt.

ZelfmanagementWie of wat leidt je het meest af? Is het die collega die om de vijf minuten voorbij loopt of denk je te veel aan dat heerlijke bed van je? Switch naar werkmodus, en wees berust op wat de afleidingen kunnen zijn. Leer jezelf managen!

Hallo, motivatie?Deadlines everywhere, met als gevolg dat je door alle pressure vergeet positief te blijven. Een simpele post-it op de koelkast (met opzwepende tekst uiteraard) of een geestige notitie op je hand werken soms heel motiverend. Laat ook je vrienden weten wat je doelen en deadlines zijn: een gesprek met iemand die heel ander werk doet kan heel motiverend en verhelderend werken.

Break-a-way!Heb je eindelijk de smaak te pakken, vind je het weer moeilijk om te stoppen. Meesterlijke tip: ga niet voor de burn-out en geef jezelf tussen jouw drukke schema door kleine pauzes. Werk een paar uur en ga daarna even een latte halen in de Starbucks om de hoek. Een dagje goed doorwerken kan ook, zolang het maar gevolgd wordt door een night-off.

Bron: Learnvest