17.00 What2Do with dinner: risotto met prei en pompoen

Een made by you gerecht waar je u tegen zegt. Train meteen je armspieren en roer tot je de meest spectaculaire risotto in je pan hebt liggen.

Lees ook

Gisteren zaten we nog en masse te smullen van de BBQ, vandaag wordt het helaas weer binnen tafelen. Maar niet zonder een made by you gerecht waar je u tegen zegt. Train meteen je armspieren en roer tot je de meest spectaculaire risotto in je pan hebt liggen. Oh, en het is voor vier personen dus trommel snel een vermakelijk gezelschap op om je rijst mee te delen. 

  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 800 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 2 preien, in ringetjes
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 225 g risottorijst
  • parmezaan, geraspt
  • olijfolie

Verhit 1 liter bouillon en vervolgens de boter in een ruime pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Doe er de knoflook en de prei bij en bak tot de prei zacht is. Voeg de risottorijst toe en roer 1 minuut door, of tot de korrels bedekt en glanzend zijn. Giet er 250 ml bouillon bij, laat het sudderen en roer tot alles is opgenomen. Voeg de pompoen toe en nog 250 ml bouillon en roer tot deze is geabsorbeerd. Roer er weer 250 ml bouillon door en test of de rijst beetgaar is. Zo niet, voeg dan de rest van de bouillon toe en laat sudderen tot de bouillon is ingekookt en de rijst wordt omringd door een romige saus. Spatel er 4 el geraspte parmezaan door, verdeel over kommen en bestrooi met meer kaas. Sprenkel een scheutje olijfolie als finishing touch.

Laatste nieuws

Zie ook