Rock je werkdag! Desk eating, this is how you do it

Een eindeloze to-do lijst maakt je bureau al snel de ideale plek om te lunchen. Helaas is-ie niet ontworpen als eetplek. Maar hoe eet je dan nog gezon

Rock je werkdag! Desk eating, this is how you do it

Een eindeloze to-do lijst maakt je bureau al snel de ideale plek om te lunchen. Helaas is-ie niet ontworpen als eetplek en zijn er veel (ongezonde) nadelen aan verbonden. Toch gebeurt het wel eens, dus hoe pak je het dan zo goed mogelijk aan?

De ins & outs van desk eatingWanneer je achter je bureau eet neemt dat de focus op je lunch weg. Tuurlijk: je kunt ondertussen handig allerlei telefoontjes beantwoorden en mailtjes versturen, maar ondertussen heb je geen idee wat je allemaal in je mond steekt. Niet zo mindful, en dus ook niet goed voor je stress- en energielevel. Lunchen achter je computer betekent ook dat je een half uur langer aan je bureau zit dan normaal. Je beweging vermindert, en dat is niet bepaald goed voor je conditie. Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was, zorgt eten aan je bureau er ook voor dat je werkplek een broedplaats voor bacterieën wordt. Ew!

Het advies: probeer zo vaak mogelijk ergens anders dan aan je bureau te eten. Lunch met collega's aan een aparte tafel, eet buiten een broodje op een bankje. Maar ben je echt niet weg te slaan van je bureau, volg dan deze tips om de lunch toch gezond te laten doorgaan.

1. Eet bewustKijk naar wat je in je mond steekt en proef bewust. Let er ook op dat je ongemerkt niet veel te veel eet, dat gebeurt al snel als je ondertussen met iets anders bezig bent. Kies voor een lunch die groot genoeg is, maar prop jezelf niet vol.

2. Gezonde lunches onlyAls je dan tóch achter je bureau eet, zorg dan wel dat het gezond is wat je eet. Denk aan een salade met kip, noten en bonen. Vermijd de take-aways, want duur en meestal niet gezond. En houd die vieze bacteriën weg van je lunch door een broodje in te pakken in een geïsoleerd lunchzakje.

3. Maak een ommetjeBeslis je toch om te lunchen aan je bureau, zoek dan op een ander moment een reden om rond te kunnen wandelen. Haal thee, loop eens naar je collega op een andere afdeling en parkeer je auto zo ver mogelijk van de voordeur.

4. Tijd voor vriendenNodig je collega uit om er even bij te komen zitten. Je hebt die break echt nodig om erna weer lekker productief en creatief aan de slag te gaan.

Bron: Web MD