Weekendnotes 12 april – 14 april

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend: het Imagine Film Festival en het concert van Willy Moon.

Lees ook

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend: het Imagine Film Festival, het concert van Willy Moon én de prachtige solotentoonstelling van Christian de Laubadère in Circle Gallery.

Imagine Film Festival (12apr-17apr) Wat ooit begon als een klassiek horrorfilmfestival, groeide uit tot een filmfestival met een focus op films die afwijken van de werkelijkheid. Het startsein voor de 29ste editie van het Imagine Film Festival werd al gegeven op 8 april in EYE, maar de movie madness loopt nog tot 17 april. Van My Amityville Horror tot Warm Bodies, stuk voor stuk films die de werkelijkheid een beetje verdraaien. Heul erg cool!

Now & Wow Fest IV (13apr) Feest moet weer feest zijn. Dat dachten ze bij het bedenken van Now&Wow, het eigenzinnige en creatieve feest dat de Rotterdamse uitgaanscène ruled. Zaterdag is het weer zover: een nieuwe, spectaculaire voorjaarseditie van het festival met als thema Stereotypes. Vier zalen van de industriële Maassilo zijn het decor voor theater, kunst, muziek, mode en performances. Zin om te dansen tot in de vroege ochtend? Nou, dan weet je waar je heen moet dit weekend.

Willy Moon in Bitterzoet (13apr) William George Sinclair, oftewel Willy Moon, is een Nieuw-Zeelandse zanger, muzikant en producer die momenteel in Londen vertoeft. Ze noemen hem ook wel eens de uitvinder van futuristische retrorock. Zo verraste hij Jack White van The White Stripes (die fan werd) én hij zorgde voor de soundtrack van de iPod-reclame. De jonge knaap heeft niet alleen zijn speciale stem mee, ook zijn looks mogen er wezen. Je weet wel: meisjes willen hem, jongens willen hem zijn. Zaterdag verwelkomen we hem met (veel) plezier in Bitterzoet.

Christian de Laubadere in Circle Gallery (13apr-14apr) Primeur: de Franse artiest Christian de Laubadère is in het land en stelt zijn werk voor in de Circle Gallery in Amsterdam. De creatieveling woont, werkt en snuift inspiratie op in het verre Shanghai. Ook zijn meest recente werk, de Neck paintings, ademt de Chinese cultuur uit. Het lichaamsdeel (de nek) is voor de Laubadère het perfecte symbool van vrouwelijkheid en sensualiteit. Maar welke vrouwen zitten er achter die prachtig gecoiffeerde kapsels versierd met antieke stofjes en kant?

Beeld: Christian de Laubadère

Laatste nieuws

Zie ook