Rock je werkdag! Alleen op zakenreis, alleen eten?

Alleen op restaurant, het klinkt vast onwaarschijnlijk. Maar soms kan het niet anders en dan zit je daar. En het is dé perfecte kans om te netwerken!

Op zakenreis? Dan zit je vast een keer ’s avonds in je up in een restaurant. Vrees niet: zo’n bezoekje aan een restaurant of bar kan heus leuk zijn en is bovendien de uitgelezen kans om te netwerken. Zo pak je het aan. 

Ga aan de bar zitten
Een plekje aan de toog zorgt ervoor dat je alleen-zijn niet meteen opvalt. Bovendien wordt het makkelijker om een praatje te maken als je shoulder-to-shoulder zit. Gaat het niet zoals gehoopt? Dan praat je toch gewoon even met de uiterst knappe barman? En als-ie niet knap is ook.

Weg met je mobieltje
Zit je alleen in een restaurant of bar? We weten allemaal hoe verleidelijk het is om dan maar naar je mobiele telefoon te grijpen. Maar zo werkt netwerken niet helemaal. Steek je mobieltje weg en vermijd de hele ‘leave me alone’-vibe.

Boekenverslinder – of toch niet helemaal
Heb je het gevoel dat je toch íets moet doen, ga dan voor een boek. Frans voor dummies, de nieuwste van Dan Brown of een ander opvallend boek. Het kan dé perfecte conversation starter zijn.  Pas op: 50 Shades of Grey laat je uiteraard thuis.

Vragenuur
Is de menukaart totale abacadabra voor je? Je zou het kúnnen opzoeken op je mobiel, maar die hadden we net weggestopt. Vraag je buurman (aan de bar) of hij weet what the hell er op het menu staat. Heel cliché, maar wel de perfecte ice-breaker. Let op: als je een foodiefanaat bent voelt het misschien nogal raar te moeten vragen wat er in dat ene gerecht zit (tuurlijk weet jij wat Sannakji is). Sport kan dan een optie zijn, ze spelen heus wel één of andere match af op het televisiescherm. New in town of gewoon op bezoek? Vraag dan enkele leuke hotspots die je niet mag missen.

Business cards in de aanslag
Cash, een pinpas en een beetje kleingeld, allemaal dingen die je standaard in je portemonnee hebt zitten. Maar vergeten we niet iets? Juist ja: businesscards! Niet elk gesprek zal uitdraaien op nieuwe connecties of vriendschappen, maar een goed begin is het halve werk. Je weet nooit wie je zal ontmoeten.

Laatste nieuws