17.00 What2Do with dinner: gebraden rosbief met Thaise basilicumsalade

Vanavond zetten we je even aan het werk. Maar wel met een uiterst goed doel. Deze salade met rosbief is to die for en absoluut niet te missen.

Lees ook

Vanavond zetten we je even aan het werk, maar wel met een uiterst goed doel. Deze Thaise basilicumsalade is namelijk écht belachelijk lekker. Laat aan je drie leukste vrienden zien wat voor een kokkerelbeest jij bent en serveer ze vanavond deze lekkere (en gezonde) salade. Yes, you can!

  • 400 g rosbief
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el citroensap
  • 1 el lichte olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el fijngeraspte verse gember
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl grove mosterd
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine komkommer, diagonaal in dunne plakjes
  • 2 grote Spaanse pepers, zonder zaden, fijngesneden
  • 1 bosje Thaise basilicum, alleen blaadjes
  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes

Note: verwarm de oven voor op 220 graden

> Snijd eventueel aanwezig vet van het vlees. Zet een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Als de pan heet is, voeg je de plantaardige olie toe en braad je de rosbief rondom aan. Leg het vlees op een bakplaat of braadslede en zet die gedurende 12 minuten in de oven. Leg de rosbief dan op een bord, breng op smaak met zeezout en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten tot het vlees is afgekoeld.

> Meng in een kom een dressing van het citroensap, de olijfolie, sojasaus, gember, wasabi, sesamolie, knoflook en mosterd.

> Snijd de rosbief in dunne plakken en leg deze in een schaal. Voeg de jus toe en schenk de dressing erover. Voeg de lente -ui, kerstomaatjes, komkommer, pepers en Thaise basilicum toe. Hussel alles voorzichtig door elkaar en verdeel het over vier borden. Garneer met de avocadoblokjes en sprenkel de rest van de dressing erover.

Bron: Marie Claire, fresh & fast, lekker en gezond eten. Recepten van Michelle Cranston.

Laatste nieuws

Zie ook