Rock je werkdag! Blog je naar de top

Duizenden werknemers en toch spring jij er bovenuit. Waarom? Omdat je een blog hebt! Maar hoe blog je je een weg naar de top?

Rock je werkdag! Blog je naar de top

Duizenden werknemers, maar toch spring jij eruit. Hoe dan? Het geheim is een blog of persoonlijke website die je naast je vaste baan óók nog eens weet te managen. Maar hoe blog je je een weg naar de top?

1) Online PrestatiedagboekjeDie promotie of opslag krijg je niet door een big smile op je gezicht te toveren. Toon wat je waard bent voor het bedrijf. Welke rol heb je gespeeld in de planning, de evolutie of de implementatie van de nieuwe bedrijfsstrategie? Wat heb je zelf bereikt als individu of in je team? Houd je geweldige prestaties bij in een online dagboek: je blog. Deel met anderen wat je al hebt geleerd en hoe je dat hebt gedaan - daar kunnen anderen weer wat van leren. En het toont aan dat jij die ene promotie dus wel degelijk hebt verdiend.

2) Positioneer jezelf als een leiderDoor een online présence te creëren, neem je controle over hoe mensen jouw terugvinden op het internet. Een blog met jouw naam zorgt ervoor dat je snel terug te vinden bent op een professionele manier. Een blog en/of website zijn de perfecte toevoeging aan jouw CV en LinkedIn profiel.

3) Communiceren is the way to go!Maakt niet uit welke baan, communiceren is altijd belangrijk én vooral broodnodig. Hoe meer online schrijfsels je publiceert en hoe meer jij je gedachten deelt, hoe beter je leert communiceren. Jouw blog wordt een tool om skills en interesses te delen.

Enkele blogtips:

Overtuigd dat je best een blog/website begint? Zie hier enkele tips om het goed te doen.

  • Koop een domeinnaam aan. Bijvoorbeeld: [Je voornaam en familienaam].nl
  • Denk goed na over wat je zal gaan schrijven, wat is je invalshoek, waarover zou je wel en niet publiceren?
  • Hou je aan een blogschema. Schrijf je tweemaal per week of drie keer per maand?
  • Deel en promoot jouw blog via sociale kanalen, e-mail handtekening en CV.

Bron: Classy Career Girl