17.00 What2Do with dinner: geroosterde aubergine met salsa verde met basilicum

What2Do with dinner? Vandaag voelt het bijna als lente. Houd dit gevoel vast en ga vanavond voor een zomerse groentehap met een zelfgebrouwde salsa ve

Lees ook

Vandaag voelt het, op de koude wind na, al bijna als lente. Houd dit gevoel vast, schenk jezelf een glas koude witte wijn in en ga vanavond voor een zomerse groentehap met een zelfgebrouwde salsa verde. En het duurt maar 20 minuten voor jij na je drukke werkdag wederom het zonnetje in huis bent. 

  • 2 aubergines, gehalveerd
  • 3 tomaten, gehalveerd
  • 2 eetl. fijngesneden gladde peterselie
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetl. dijonmosterd
  • 3 eetl. kappertjes
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • plat brood
  • stevige geitenkaas

Snijd de aubergines en de tomaten op regelmatige afstanden diep in en leg ze op een bakplaat. Hak voor de salsa de peterselie, het basilicum, de knoflook, de mosterd en de kappertjes in de blender fijn. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en laat draaien tot het een gladde pasta is. Verdeel de salsa verde over de aubergine en tomaat. Zet onder de voorverwarmde ovengrill en laat 5 minuten roosteren of tot de aubergine zacht is. Serveer met geroosterd plat brood en plakken stevige geitenkaas. Voor 4 personen.

Laatste nieuws

Zie ook