Die Big Beauty Bash met je vriendinnen leverde jou een nieuwe haarkleur op en plots voel je je herboren. Net op tijd voor dat sollicitatiegesprek! Maar of het ook professioneel is? Ga het na met ons 4-stappenplan.
De ombre haartrend werd door de vrouwenmassa overgenomen toen celebs (Rachel Bilson, Lauren Conrad) er mee werden gespot op en naast de rode loper. Twee tinten in je haar, het klinkt best gek. En of het professioneel is? Met ons 4-stappenplan kom je in no time te weten wanneer jouw haar een do of dont is.
Is jouw haarkleur te vinden in de natuur?
Op het eerste zicht lijkt ombre niet echt een natuurlijke haarkleur. Maar nemen we de tinten apart onder de loep (rood, bruin, zwart), dan kunnen we heus wel stellen dat het in de natuur voorkomt. Hoe verder van de natuur (roze, clownrood en blauw), hoe minder professioneel.
Koos je expres voor de haarkleur?
Soms kan een ombre wel eens lijken op een foutje van de kapper (of more likely: van jezelf). Welke tinten je ook gaat combineren, het blijft een twijfelgeval. Meestal lijkt ombre in je haar een ongelukje zodra je je haar opsteekt. Be aware.
Wat zal de norse VIP op het werk zeggen?
De oudere generaties op het werk hebben al zoveel zien komen en gaan. Van rare haartrends tot foute outfits. Merken ze jouw nieuwe haar überhaupt wel op? Een lichte verandering in je haarkleur zal vast niemands wenkbrauwen doen optrekken. Ga je voor de drastische switch (van platina blond tot gitzwart), dan zal je hoogstwaarschijnlijk wel de aandacht trekken.
Past het wel bij je?
De belangrijkste vraag is uiteraard of die nieuwe kleur wel bij je past. Zie je eruit als een clown, een dier of lijk je plots veel ouder? Laat het even rusten en probeer het uit voor zon vijf dagen. Voelt het daarna alsnog onprettig, dan kan je thank goodness nog steeds veranderen.