Weekendnotes 29 maart - 1 april

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend onder meer: de YSL expo in Brussel en MoMarket. Allen daa

Weekendnotes 29 maart - 1 april

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend onder meer: de Yves Saint Laurent expo in Brussel, een leuk optreden van Ntjam Rosie en MoMarket!

Expo: Yves Saint Laurent Visionair (29maa-12mei) Zin in een weekendje Brussel? Leuk! Als je er toch bent, pik dan zeker de leuke expo mee in het ING Cultuurcentrum: Yves Saint Laurent Visionair. De exclusieve expositie van ING België illustreert de creaties en concepten van Yves Saint Laurent. De Franse ontwerper begreep de moderne vrouw als geen ander en wordt daarom als een visionair genie gezien. On y va!

Ntjam Rosie (30maa) De Rotterdamse jazz- en soulzangeres Ntjam Rosie combineert sinds 2009 het beste van twee continenten: Afrika en Europa. Ondertussen heeft ze al drie albums en is ze internationaal bekend. Van North Sea Jazz naar support act van Erykah Badu en Macy Gray, she’s done it all. Dit weekend is ze ook te zien in de BIRD in Rotterdam waar ze haar nieuwste album At the Back of Beyond ook zal voorstellen. Allen daarheen!

Magneet kick-off in Paradiso (31maa) Het is zover! Het festivalseizoen wordt eindelijk afgetrapt in Paradiso. Daar neemt het Magneet Festival poptempel Paradiso helemaal over, met een pre-party op Eerste Paasdag 31 maart. Het festival viert de opening van hun online ideeënbox, waar kunstenaars, muzikanten en andere creatieven hun festivalbijdrage online kunnen indienen. De leukste en creatiefste ideetjes krijgen uiteindelijk een plek in de programmering tijdens het officiele Magneetfestival deze zomer. Geniet zondagavond van The Benelux, Pure!Soul!Power en Romanza Brava. Maandag hebben we tenslotte allen vrij.

MoMarket (1apr) Modemenschen, opgelet. Op Tweede Paasdag kun je in Arnhem terecht voor de nieuwste mode-, design- en kunstmarkt onder de zeven oude bomen van het Elly Lamakerplantsoen. Professionele ontwerpers en unieke kleine merken stellen er hun collecties voor, en je kunt ondertussen genieten van een drankje of lekker hapje. Het Modekwartier opent ook zijn deuren, met ateliershops en een cultureel programma: van live-muziek tot theater. Oh ja, de kids zijn ook welkom.