Rock je werkdag! Zeven beloftes aan jezelf

Werken draait niet alleen om presteren, maar ook om het samenwerken met mensen en hun emoties. Zeven beloftes aan jezelf om het verschil te maken voor

Rock je werkdag! Zeven beloftes aan jezelf

Werken draait niet alleen om presteren, maar ook om de mensen met je wie je samenwerkt en hun emoties. Met deze zeven beloftes aan jezelf maak je ook een verschil voor anderen.

Beantwoord de niet-gestelde vragenAarzelend, onzeker of verlegen, dat zijn sommige mensen nu eenmaal. Hoe dan ook, soms stellen mensen een andere vraag dan de vraag waar ze eigenlijk een antwoord op willen. Een collega vraagt je bijvoorbeeld of hij zich zal inschrijven voor een bepaalde cursus. Wat hij eigenlijk écht wil weten is of jij hem ziet groeien binnen het bedrijf. Hij hoopt een eerlijk antwoord en ook de redenen waarom je dat vindt. Behind many questions is an unasked question.

Weiger om te wachtenBlijf niet bij de pakken neer zitten, al wachtend tot je ontdekt wordt. Je hebt de vrijheid om uit te proberen wat je wil. Of het ook succesvol zal zijn? Dat weet niemand zeker, but it never hurts to try.

Waardeer het ondergewaardeerdeWe staan er niet bij stil, maar rondom ons zijn er mensen met ondergewaardeerde baantjes. Zorg dat je ook die mensen een teken van waardering geeft. Maak oogcontact met de poetsvrouw, bedank de vuilnisman, maak even een babbeltje met de postbode op het werk. Respecteer ze om ook respect terug te krijgen.

Stop and smell your rosesIedereen heeft grootse plannen en nog grotere doelen, maar toch zijn we nooit tevreden. Want ja, tevredenheid betekent vaak arrogantie. Daarom denken we te vaak aan wat we niet hebben bereikt, niet hebben gedaan of niet hebben. Denk daarom juist na over wat je wél hebt in je leven. Natuurlijk streef je altijd naar meer, maar wat je nu hebt is sowieso belangrijker dan wat je wil hebben. It’s awesome and it’s yours, waardeer het!

Wees niet te oppervlakkigFouten maken is menselijk. Die ene collega heeft niet naar je geluisterd of het kon haar gewoon niet meer schelen. Maar is dat wel de echte reden? Misschien voelt ze zich verstikt of voelt ze zich machteloos of gefrustreerd. Ben jij in charge? Deal dan met de fout, maar kijk ook naar achterliggende redenen waarom het heeft kunnen gebeuren.

Liefde is een werkwoordJe houdt van je werk en dat zie je ook in je handelingen. Je houdt van je familie, maar zie je dat ook als je bij ze bent? Maak daarom van liefde een actie en toon dat aan je omgeving met woord en daad.

Blijf jezelfJe maakt je zorgen om andermans mening over jou, maar hoe hard je ook probeert: you can’t be all things to all people. Het ultieme advies: be the best you. Dat is namelijk het enige dat je beter kan dan iedereen.

Bron: Inc.