21.00 Today, One day, Someday: de Bomber jacket

De eerste bomber jacket werd voor het eerst gedragen door gevechtspiloten, maar vandaag de dag zie je dit item ook op en naast de runway. We like!

21.00 Today, One day, Someday: de Bomber jacket

Vandaag in onze Today, One day, Someday: de Bomber jacket. Today een bomber jack met bloemenprint van Vila, One day een leren versie met lapwerk van Alexis Barrell en Someday een schattige rode versie van Miu Miu.

De geschiedenis van de bomber jacket gaat terug tot 1915, toen Belgische en Franse gevechtspiloten – ofwel bomber pilots – leren jacks droegen om hen tegen de kou te beschermen. Ook Amerikaanse piloten kregen snel de leren flight jackets en vandaag de dag zie je ze op en naast de runway. Loewe en Jonathan Saunders gaan voor de jack en een blote buik, terwijl het bij Rag & Bone en Stella McCartney netjes blijft. Weg met de blazers, bomber jackets gezocht!

1. Zwart en grijze bomber jacket New look €27 2. Jack met porseleinen print Pull & Bear €35 3. Jack met bloemenprint VILA €48 4. Quilted bomber jacket Scotch & Soda €140 5. Jack met lapwerk Alexis Barrell €550 6. Jack met strepen en bloemen Paul & Joe €600 7. Rode leren jack Miu Miu €2.120 8. Jack met goud en zilveren pailletten Ashish €1.140 9. Jack met verschillende patronen Givenchy €2.275