De zon schijnt, maar de warmte is nog ver te zoeken. Vanavond op het menu dus een winterse maaltijd. Geen zin om uren achter het fornuis te spenderen? No worries, binnen een half uur zit jij aan tafel met dit verwarmende gerecht.
- 1/2 l heet water
- 1/2 l melk
- 200 g snelkokende polenta
- 60 g boter
- grofgemalen zwarte peper en zeezout
- 150 g zachte sterke blauwschimmelkaas
- 1 eetl. olie
- 4 biefstukjes van de haas
- 2 dl rode wijn
- 2 dl vleesbouillon
Breng het water met de melk in een pan aan de kook. Roer van het vuur af in een dun straaltje de polenta erdoor. Zet de pan terug op laag vuur en blijf 3 minuten roeren tot de polenta zacht en romig is. Roer de boter en peper en zout erdoor en houd de polenta warm. Verhit voor de biefstukjes de olie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de biefstukjes 3 tot 4 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Blus af met de wijn en de bouillon en laat tot de helft van het oorspronkelijke volume inkoken. Verdeel voor het serveren de polenta over de borden en verdeel de blauwe kaas erover. Schep de biefstukjes en de saus erover. (voor 4 personen)
Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay