17.00 What2Do with dinner: warme panini met tonijn

Maak het jezelf gemakkelijk en zet vanavond een overheerlijke burger van tonijn op tafel. Met een simpele groene salade erbij ben jij good to go.

17.00 What2Do with dinner: warme panini met tonijn

Maak het jezelf gemakkelijk en zet vanavond een overheerlijke burger op tafel. Geen paniek, we zullen je heus geen dikke vette hamburger laten weghappen. Deze gezonde tonijnburger heb je binnen tien minuten voor jezelf en je lief geprepareerd. Met een simpele groene salade erbij ben jij good to go

  • 2 kleine ronde Turkse broden
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. fijngehakte dille
  • 1 blikje tonijn op olie (375 g), uitgelekt
  • 50 g mals spinazieblad
  • 1 tomaat, in plakjes
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout
  • olijfolie

Halveer de Turkse broden en bestrijk de onderste helften met een mengsel van mayonaise, citroensap en dille. Verdeel de tonijn, de spinazie en de tomaat erover en bestrooi met zout en peper. Zet de bovenste helften van de broden erop. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg de gevulde broodjes in de koekenpan en leg op elk broodje een bord, waar iets zwaars op is gezet, bijvoorbeeld een blik tomaten. Laat de broden in 4 minuten per kant goud bruin bakken.