Rock je werkdag! Zo blijf je fris & fruitig

Life begins after coffee. Maar wat als ook dat niet meer werkt? Vier tips hoe je fris en fruitig blijft na een korte nacht.

Rock je werkdag! Zo blijf je fris & fruitig

Life begins after coffee. Maar wat als ook dat niet meer werkt? Vier tips hoe je goed voor de dag komt als je écht niet goed hebt geslapen.

Kop op working girls, je komt met onze tips heus de dag wel door.

Beweging is de oplossing!De dag starten met een work-out klinkt vreselijk, we know. Maar jezelf uit bed sleuren en naar het werk slepen zal je ook niet de oppepper geven die je nodig hebt. Dus wanneer je wekker gaat, spring dan uit bed en ga even sporten! Een stukje hardlopen, een paar sit-ups: het kan allemaal. Je spieren worden geactiveerd, je hart gaat sneller kloppen, en zo krijg je als snel een energieboost. Blijf ook gedurende de dag actief, voor zover je dat kan.

Vergeet je ontbijt niet.Neem het van ons aan: ontbijt ís belangrijk. Geen tijd? Maak er dan tijd voor. Alleen zo zal je dat frisse gevoel kunnen aanwakkeren. Denk aan ontbijtgranen, vers fruit of pindakaas. Sta je echter op zonder hongerig gevoel? Dan heb je waarschijnlijk nog te laat zitten snacken of je slaapritme is verstoord waardoor je je opgeblazen voelt. Maar vergeet niet dat hoe vaker je ontbijt, hoe minder je naar snacks zal grijpen in de dag. Win-win!

Veel licht = betere dagVeel natuurlijk en fel licht, it does the trick. Zorg er dus voor dat je werkplek genoeg licht vangt of neem desnoods korte pauzes om een buiten een rondje te lopen. Het licht van je computer doet ook niet veel goeds, dus kijk zo vaak mogelijk weg van je scherm. (Niet te vaak, want dat ziet er weer wat ingedut uit.)

Stimuleer je zintuigenBepaalde geuren helpen je energieniveau te verhogen. Je brein wordt aandachtiger en haalt je uit die 'nogniethelemaalwakker-fase'. Koop dus dat nieuwe geurtje, eet een verse appelsien als snack en (jawel) wandel langs die vrouw met een overload aan parfum. Nog een leuke tip: drink een glas koud water. Je lichaam gaat zich automatisch verwarmen en je bent ook meteen gehydrateerd. En hoe meer hydratatie, hoe meer toilet breaks. Nog eens reden om rond te stappen en actief te blijven, joepie.

Bron: College Candy