17.00 What2Do with dinner: klassieke tomatensaus in 4 stappen

Drukke weken voor de boeg en weinig om uitgebreid te kokkerellen? Maak wat plaats vrij in je koelvak of diepvries voor een klassieke tomatensaus.

Drukke weken voor de boeg en weinig tot geen tijd om uitgebreid te kokkerellen? Maak wat plaats vrij in je koelvak of diepvries en werk vast vooruit. In 4 stappen leren we je hoe je een heerlijke, verse tomatensaus brouwt. Gebruik de saus voor bij de pasta, vis of maak er een heerlijke soep van.

  • 12 tomaten
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 1/4 l rode wijn
  • 2 eetl. fijngehakte oregano, basilicum of majoraan
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout

Stap 1– dompel de verse tomaten 30 seconden in een pan met kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat uitlekken, trek de velletjes eraf, hak de tomaten in stukjes en vang het uitlopende vocht op.

Stap 2– verhit de olie in een pan op halfhoog vuur. Smoor hierin de knoflook en de ui in 4 minuten glazig.

Stap 3– voeg de tomaten, de wijn, de kruiden en peper en zout toe en breng aan de kook.

Stap 4– laat de saus 35 minuten zachtjes koken.

De saus kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Gebruik je de saus niet binnen deze tijd, kun je het in porties invriezen. Tomatensaus kan 4 tot 5 maanden in de diepvries worden bewaard.

Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten door Donna Hayklassieketom2

Laatste nieuws