Weekendnotes 22 maart - 24 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend onder meer: een open air fashion show en een Vans pop-up

Weekendnotes 22 maart - 24 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend onder meer: een open air fashion show, een Vans pop-up store en een hippe expo!

Vans pop-up store (23maa) Echte fashionista’s lopen heus niet altijd op hakken. Vele MC editors kiezen vaak voor Vans gympen. Wij waren dan ook dolblij met het nieuws van een Vans pop-up store! Je kan er je Vans customizen met leuke studs of zelf voorzien van een eigen artwork. De dames kunnen ook nog eens gebruik maken van de nailbar. Jullie gaan dus niet alleen met unieke gimpen naar huis, maar ook met vet coole printed nails. Allen daarheen!

The Fashion Track (23maa) Rotterdam is on fire! De opkomende modestad viert dit weekend de heropening van de winkelstraat met een spectaculaire open air fashion show. De catwalk van The Fashion Track loopt tussen prachtig uitgelichte stilstaande trams in de Van Oldenbarneveltstraat. Een plaatsje in de RET tram is dus gelijk aan front row seats! Nadat de straat officieel heropend wordt, kunnen OV-chippers shoppen met 10% korting. Yessss!

Vintage kilo sale (24maa) Vintage lovers, opgelet! The Vintage Rebel organiseert eindelijk de allereerste Rotterdamse Vintage Kilo Sale! Een kilo aan coole vintage items en dat voor maar twintig euro. Wil je een tas of leren rok uit de seventies? Of nee, een waanzinnig eighties jurkje met leuke sneakers… Het ligt er allemaal voor het grijpen. Leuk om weten: de rekken worden de hele dag door aangevuld. Je weet dus wat je te doen staat: shoppen, wegen en afrekenen per kilo. Jippie.

Huis Marseille - Prix Pictet (22maa) Fotografieliefhebbers, hold your horses. Er is in Huis Marseille een prachtige expositie te zien van beelden uit de befaamde fotografiewedstrijd Prix Pictet. (Een belangrijke fotoprijs, die in het leven werd geroepen door de Zwitserse Pictet bank.) Het thema van de expo is POWER, en onbetwiste winnaar van dit jaar is het werk van fotograaf Luc Delahaye, die hiervoor maar liefst 100.000 euro prijzengeld in de wacht sleepte. Maar.. ook 'thumbs up' voor de foto’s van de runner ups, zoals die van de Nederlandse Jacqueline Hassink. Zij fotografeerde Arabische vrouwen met een miljoenenbedrijf, en laat hun boardrooms en eetkamers zien. Gaat dat onmiddellijk aanschouwen! Te zien t/m 22 juni, Huis Marseille, Keizersgracht 407, Amsterdam,

FOAM - Foto Galatasaray (22maa-12mei) Nog meer fijn fotonieuws! In FOAM zijn ook weer een paar toffe fotoseries te bewonderen. Neem de tentoonstelling Foto Galatasaray – de fotostudio van Maryam ?ahinyan, die van 1935 tot 1985 onafgebroken als fotograaf werkte in de wijk Galata in Istanbul. Omdat Maryam een zeer gelovige Armeense vrouw was, kende de studio een ongelofelijk trouwe (en ook gelovige) klantenkring van allerlei kaliber. Het resultaat is een indrukwekkend tijdsbeeld van de demografische en sociaal culturele veranderingen van die tijd, met opvallende, soms voor die tijd zeer extravagante types. Ook leuk zijn de veranderingen in haardracht, mode en accessoires. Mooi weekendvoer, lijkt ons. Te zien t/m 12 mei in FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam.

Foto: Maryam ?ahinyan