17.00 What2Do with dinner: groentenplateau met 2 dips

Thank god it's friday! Trommel je BFF op, trek een fles open en luid het weekend in met een appetijtelijke en zeer verantwoordelijke hap.

Thank god it’s friday! Trommel je BFF op, trek een fles open en luid het weekend in met een appetijtelijke en zeer verantwoordelijke hap. Vliegensvlug naar de groenteboer.

Bietendip

  • 4 bieten, gewassen maar niet gepeld
  • 4 takjes tijm
  • 250 g. yoghurt
  • 1 theel. granaatappelmelasse

Kruidendip

  • 1 eierdooier
  • 1/4 theel. suiker
  • 1 handje platte peterselie
  • 10 muntblaadjes
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 eetl. citroensap
  • 125 ml. olijfolie

Haal verschillende groenten als radijs, wortels, venkel, komkommer en courgette.

Voor de bietendip verwarm je de oven voor op 200 graden. Doe de bieten in een braadslee met de tijmtakjes en 250 ml water. Dek de braadslee af met folie en laat het een uur bakken in de oven. Haal de bieten uit de oven en trek voorzichtig het schil eraf, als het goed is gaat dit vrij makkelijk. Snijd ze in grove stukken en stop het in de blender tot het een soepele pasta geworden is. Doe het in een van je mooiste kommen en zorg voor de finishing touch met peper en zeezout.

Doe voor de kruidendip de eierdooier, suiker, de kruiden en citroensap in een blender en maak het tot een puree. Giet het in een van je andere knapste kommen en schenk al roerend de olie erbij, tot het een romige mayonaise is. Maak het af met zeezout en grove peper.

 

 

 

 

Laatste nieuws