Rock je werkdag!

Het is bijna lente en die date gisteravond liep van een leien dakje. Maar plots beland je in een awkward situatie op het werk. Hoe ga je hiermee om?

Rock je werkdag!

Het is bijna lente, je hebt een waanzinnige good hair day en die date gisteravond liep van een leien dakje. Maar plots beland je in een nare – en soms zelfs awkward – situatie op het werk. Hoe ga je hiermee om? Wij zochten het voor vier sticky situations uit.

Op dieet tijdens een business lunch

Oh ooh… je bent net zo goed bezig met dat dieet van je, tot je plots moet gaan lunchen voor je werk. Ga nou niet die arme ober uithoren over die lekkere salade, om uiteindelijk zalm te bestellen. Thank god voor de 21ste eeuw en zijn uitvindingen, want je kunt nu bijna elk menu online checken – en instuderen. Bestel tijdens de lunch snel en zelfverzekerd en mocht iemand je iets vragen over jouw healthy lunch, zeg dan dat je plots zin hebt in gezonde dingen maar dat het volgende week heus over is.

Liefde op het werk

Hoewel work & play hand in hand gaan, is het niet de bedoeling dat de werkvloer plots een dating scene moet worden.  Never mix business with pleasure is een motto waar je je in dit geval aan moet houden. Is je baas de love interest op het werk? Kap ermee, want hij smijt je naar buiten voor je het weet. Er zwemmen genoeg vissen in de zee, dus zoek ze niet op het werk. Bedank vriendelijk met ‘Ik date liever niet met collega’s.’

Je haalt de deadline niet

Drie uur, enkele dagen voor de deadline. Je hebt al opgegeven en beseft dat je die strakke deadline toch niet haalt. Wacht niet met het aan je baas te vertellen met een ellenlang excuus waarom het allemaal mis is gegaan. Vraag daarom op tijd een nieuwe deadline aan zodat je het werk tip-top in orde kan afleveren. En ga dan maar aan het werk!

Verplicht doneren aan een doel, maar je wil helemaal niet

Jouw collega ging er vanuit dat jij wel een bijdrage zou willen leveren aan het nieuwste liefdadigheidsdoel. Maar geen paniek, je kan hier heus wel onderuit. Sta je niet achter het doel? Zeg dat dan eerlijk, maar tactvol. Zit je krap bij kas? Don’t be ashamed, maar verwacht ook niet dat jouw collega volgende keer wél een duitje in jouw zakje zal doen.

Bron: Marie Claire US