Honey, I'm home! De 5 zit weer in de klok en dat betekent quality time met je keuken. We zijn halverwege de werkweek dus een maaltijd bomvol koolhydraten kunnen we wel gebruiken. Hap vanavond eens in deze pittige pasta met blauwe kaas en walnoten en rock ook de rest van je werkweek.
- 450 g. verse of gedroogde pasta
- 2 eetl. boter
- 100 g. gepelde walnoten
- 2 eetl. ciderazijn
- 3 eetl. fijngeknipte bieslook
- 180 g. rucola (raketkruid)
- 150 g. blauwschimmelkaas, in plakjes
- grofgemalen zwarte peper
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Verhit terwijl de pasta kookt de boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de walnoten 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Blus af met de ciderazijn. Laat de pasta uitlekken en schep het bieslook, de rucola, de blauwe kaas, de walnotendressing en peper erdoor. Serveer de pasta met brood en tomatensalade die is aangemaakt met een eenvoudige dressing met balsamicoazijn.