Rock je werkdag! Opgeladen ná een werkdag

Nog geen acht uur gewerkt en het kantoor al verlaten? Het kan best. Hier zijn vier redenen waarom je het zelf moet doen.

Opperblij en opgeladen zijn we allemaal wel eens, maar meestal niet ná een drukke werkdag. Toch kan het best. Hier zijn vier redenen hoe je dit voor elkaar krijgt.

Er zijn al tal van onderzoeken geweest rond work & play, maar het meest recente onderzoek stelt dat we allemaal een gezonde dosis aan fun nodig hebben op het werk. Geen spelletjes tijdens werk, maar wel tussendoor. Je hebt namelijk enkele pauzes per dag nodig om er weer tegenaan te kunnen. Vier manieren hoe je dit fixt.

Play & Focus
Onderzoekers stelden eerder dat de speeltijd essentieel is voor schoolkinderen en hun prestaties in de klas. Maar – lucky us – ook volwassenen op het werk hebben behoefte aan een soort speeltijd. We zijn immers niet altijd even geconcentreerd. Na 90 minuten hard werken vallen onze hersenen ‘uit’. Moet je 20 powerpoint slides maken voor 20.00 uur? Neem tussendoor dan even een pauze, wandel door de gangen of speel even een spelletje op je iPhone.

Play & Relaties
Sociaal zijn hoort nu eenmaal bij het werk. Team building is daarom ideaal om te bonden met je collega’s. Hoe meer leuke interacties met anderen, hoe beter je hersenen omgaan met sociale situaties. Deadline gehaald? Neem dan iedereen mee voor een glaasje (of twee). Je social skills zouden nog eens indruk kunnen maken op je baas.

Play & Creativiteit
Uit een onderzoek met peuters is gebleken dat spelen met speelgoed zonder oplossing (zoals spelen met blokken) inventievere reacties uitlokt dan spelen met speelgoed waar je voor moet nadenken (puzzels). Ook voor volwassenen zijn activiteiten zonder een ‘juist antwoord’ een aanrader. Denk aan schilderen, dansen, piano spelen. Je kunt zo ook beter outside-the-box problemen oplossen.

Play & Stress
Hoe meer ruimte er is voor fun & play, hoe meer stress wordt verminderd. Organiseer daarom activiteiten na het werk of nodig mensen van op kantoor uit voor een borrel. De gezelligheid kan misschien wel ideetjes opleveren voor de meeting van de volgende dag!

Bron: Marie Claire US

Laatste nieuws