17.00 What2Do with dinner: Geep met pilav van citroenrijst

What2Do with dinner? Bel de visboer en vraag of hij 4 geepjes voor je achterhoudt, zodat je vanavond dit overheerlijke recept kunt nabootsen als de be

Lees ook

Dinsdag visdag! Bel de visboer en vraag of hij vier geepjes voor je achterhoudt, zodat jij vanavond dit overheerlijke recept kunt nabootsen als de beste. En heus, het duurt niet lang. Dit gerecht heeft maar 20 minuten nodig om op je bord te belanden. En dan heb je dat ook nog eens voor 4 personen gedaan, hoe goed is dat! 

  • 4 gepen, schoongemaakt en opengeklapt
  • olie
  • grofgemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetl. olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 g. langkorrelrijst
  • 3/4 l. groente- of kippenbouillon
  • 2-3 eetl. citroensap
  • 2 eetl. fijngesneden gladde peterselie
  • grofgemalen zwarte peper en zeezout

Verhit de olie voor de pilav in een pan op halfhoog vuur. Smoor de ui in de hete olie in 2 minuten glazig. Laat de rijst 1 minuut meebakken. Voeg de bouillon toe en laat 10 tot 12 minuten koken of tot er putjes in de rijst komen en het vocht vrijwel geheel is geabsorbeerd. Roer het citroensap en de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk terwijl de rijst kookt de geep met olie. Bestrooi met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 2 tot 3 minuten per kant of tot het vel knapperig is en de vis gaar. Serveer met de rijst.

Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay

Laatste nieuws

Zie ook