17.00 What2Do with dinner: kip op rösti van zoete aardappelen

What2Do with dinner? Het weekend zit er weer op maar wees niet getreurd, we come to the rescue. Eet je maandagblues weg met een overheerlijk kippetje.

17.00 What2Do with dinner: kip op rösti van zoete aardappelen

Het weekend zit er weer op, maar wees niet getreurd, we come to the rescue. Eet je maandagblues weg met een overheerlijk kippetje. Veel werk? Welnee, in een half uur heb jij (aan vier personen) wederom laten zien dat je een ware keukenkoningin bent!

  • 4 kipfilets met vel
  • zeezout en peper
  • 500 g. zoete aardappelen
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g. versgeraspte parmezaanse kaas
  • grofgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappelen voor de rösti met een dunschiller in dunne plakjes. Schep de olie, de knoflook, de parmezaanse kaas en peper door de aardappelplakjes en schep ze als vier ronde koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Wrijf terwijl de aardappelen in de oven staan het vel van de kipfilets in met wat zout en peper. Zet een koekenpan op hoog vuur en laat de kipfilets met de velkant naar beneden 6 minuten bakken. Leg de kipfilets op de rösti en laat nog 5 minuten bakken tot de kip gaar is en de rösti knapperig en goudbruin.

Tip- serveer je vogel met gestoomde groenten.

Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay