17.00 What2Do with dinner: maïskoekjes met een salade met prosciutto

What2Do with dinner: Het is weer food ‘o clock en we zijn er om je te helpen. In een half uur heb jij een eenvoudige maaltijd klaargestoomd voor de zo

17.00 What2Do with dinner: maïskoekjes met een salade met prosciutto

Het is weer food ‘o clock en we zijn er om je te helpen. Binnen een half uurtje heb jij een eenvoudige maar gezonde maaltijd klaargestoomd voor deze zondag. Snel de deur uit voor de boodschappen om vervolgens de rest van de avond uit te buiken met een fijne film of een goed boek.

(4 personen) Maïskoekjes

  • 2 maïskolven
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. bakpoeder
  • snuf zout

salade met prosciutto

  • 125 g. mals spinazieblad of rucola
  • 4 zongedroogde tomaten op olie
  • 12 plakken prosciutto
  • grofgemalen zwarte peper

Leg de maïskolven in een pan met kokend water en kook ze gaar. Snijd de korrels van de kolven. Doe het bakmeel met de eieren, de koriander, het komijnpoeder, het bakpoeder en het zout in de foodprocessor en laat draaien tot alles goed gemengd is. Voeg de maïs toe en laat draaien tot de korrels grof gehakt zijn. Schep 2 tot 3 eetlepels van het mengsel in een hete ingevette koekenpan en laat in 3 minuten per kant goudbruin bakken. Houd het maïskoekje warm en herhaal deze procedure tot het mengsel op is. Leg voor het serveren op ieder bord een maïskoekje en verdeel daarover de spinazie of de rucola, de tomaten en de prosciutto. Maal er wat peper over. Besprenkel met de olie van de zongedroogde tomaten en dek af met een tweede maïskoekje. Geniet!

Bron: Marie Claire, de snelle keuken, recepten van Donna Hay