17.00 What2Do with dinner: een flinke overdosis chocolade

Dinner: vandaag is het internationale vrouwendag. Wij wensen iedereen een groot chocoladefeest toe vanavond, want dat hebben wij vrouwen meer dan verd

17.00 What2Do with dinner: een flinke overdosis chocolade

As we all know is het vandaag Internationale Vrouwendag. Wij wensen iedereen dan ook een groot chocoladefeest bomvol calorieën toe. Tover de broeken met elastieke band maar te voorschijn en don’t hold back! OMG.

We beginnen met warme echte chocolademelk. Niet uit een pak, geen poeder, maar gemaakt van opper-echte chocolade. Dit is namelijk het allerlekkerst en wordt gemaakt door kleine stukjes bittere chocolade in een hoog glas te doen. Giet er zoveel hete melk op dat het glas bijna gevuld is. Roer tot de chocolade is gesmolten. Geef er partjes chocolade bij om op te knabbelen.

Tip: doe er stiekem een paar witte stukken chocolade bij voor de ultieme chocolaterush!

Klaar voor iets sterkers? Het blijft natuurlijk vrijdagavond. Pak een van je duurste borden, het is immers een absolute feestdag (Internationale vrouwendag), en serveer je vriendinnen een stuk zacht smeltende, overheerlijke couverture (smeltchocolade). Geef er wat gereedschap bij om stukken van de chocolade af te breken en, last but not least, schenk er een glaasje (of meer) likeur, port of zoete dessertwijn bij.

Bron: Marie Claire, de snelle keuken, recepten van Donna Hay