Weekendnotes 8 - 10 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Dit weekend o.m. een heuse INGLOT pop up store en From Holland With L

Weekendnotes 8 - 10 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend onder meer: de NightWriters Nachtclub, een heuse INGLOT pop up store en From Holland With Love.

Good Cocoa, Better Chocolate (8-11 maart) Chocolate lovers, spits je oren! Dit weekend is er in Amsterdam een event over en mét duurzame cacao en betere chocolade. De Stichting Chocolade Festival bedacht namelijk iets nieuw: Chocoa, om aandacht te genereren voor de consumptie, smaak én productie van goede cacao en chocolade. Iedereen is welkom, maar het begint allemaal met het internationale Chocoa-congres voor professionals op zaterdag, om te eindigen in een masterclass voor chef-koks op zondag.

NightWriters NachtClub. Sex, drank en een konijn (9 maart) Allen naar Roosendaal! Daar draait om 20.00 uur namelijk de Nightwriters Nachtclub op volle toeren. Schrijvers Kluun, Tommy, Wieringa, Christophe Vekeman en Tsjitske Jansen ontmoeten elkaar als het donker wordt en praten voor zich uit. Ze denken terug aan de tijd toen hun nachten nog bestonden uit drank, overspel en mateloosheid. Nu slapen ze slecht en wiegen ze de huilende kindjes in slaap. Oh, er loopt ook een konijn zingend en dansend rond. Waar is het misgegaan? Ontdek het zelf.

From Holland With Love (9 maart-20 mei) Hoera, het is weer tijd voor de Rotterdamse Museumnacht! Een must-see tentoonstelling is From Holland With Love, die geopend zal worden door de Rotterdamse stadsdichter Ester Naomi Perquin. De tentoonstelling zelf is opgebouwd rond foto’s van fotograaf en cineast Ed van der Elsken (1925-1990) en omvat een selectie foto’s, video-installaties en films van diverse Nederlandse beeldmakers. Laat je prikkelen door liefde, vrienschap, erotiek en lust.

INGLOT Pop Up Store (9Maa) Beauty lovers, you might want to listen. Dit weekend opent er een heuse Pop Up Store van INGLOT in de Leidsestraat. Twee dagen vol mooie acties, gratis touch-ups en make-up advies met facechart. Je kunt er ook gewoon terecht om de nieuwe winkel te bewonderen of leuke producten uittesten. Handig om weten: de eerste 200 klanten ontvangen een gratis lipgloss, 50% korting op mascara en een leuke surprise actie! Beauty walhalla: most def!

Buitengewoon Tassenmuseum Hendrikje: Tassen in bijzondere vormen (10Maa) Wil jij gespot worden door streetstyle fotografen? Een buitengewoon tasje om de arm will do the trick. In Tassenmuseum Hendrikje kun je zondag nog de leuke tentoonstelling Tassen in bijzondere vormen meepikken. Een tas in de vorm van een vaas, of gemaakt naar de vorm van een huis, haai of bloem. Conceptuele en ambachtelijke hoogstandjes in verrassende en bijzondere vormen! Benieuwd? Mis de tentoonstelling dan zeker niet.