Winnaars Marie Claire Prix d'Excellence de la Beauté

Winnaars Marie Claire Prix d'Excellence de la Beauté

Winnaars Marie Claire Prix d'Excellence de la Beauté

Hoera! Gisteravond, woensdag 6 maart, heeft Marie Claire de beste beautyproducten van het afgelopen jaar uitgereikt; de prestigieuze Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté. Wie sleepten de prijzen in de wacht?

Tijdens een feestelijk diner in restaurant Vinkeles in hotel The Dylan in Amsterdam schoven alle grote cosmeticahuizen aan, voor alweer de 23ste uitreiking van de meest exclusieve beauty awards. Uit alle lanceringen van het afgelopen jaar selecteerde een (inter)nationale jury van onafhankelijke beautyjournalisten de allermooiste en meest innovatieve producten van 2012. De internationale prijzen gingen naar:

Yves Saint Laurent dat met Fond de Teint Touche Éclat haar besteller opnieuw heeft uitgevonden en met Forever Youth Liberator en Vernis à Lèvres de wereld van skincare en lipwear op z’n kop zet

Lancôme voor Génifique Yeux light-pearl: superserum voor een uitgeruste oogopslag

Giorgio Armani voor Maestro Fusion make-up, de eerste foundation en con-cealer ineen

Dior dat met Diorskin nude een fluweelzachte kampioen voor de egale huid heeft gecreëerd

Estée Lauders baanbrekende Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Crème

L’Oréal Paris Revitalift Laser X3: verjongende crème met laserkracht

Redermic [R] van La Roche-Posay, een uitmuntende anti-aging formule

De fantastische light-versie van Crème de la Mer The Soft Cream

Favorieten van de Nederlandse juryDe Nederlandse jury bekroonde twee producten en een beautymerk dat zich inzet voor een mooiere wereld. Clarins won met Skin Illusion Loose Powder Foundation, dat perfecte dekking combineert met de luchtigheid van een poeder. Lancaster viel in de prijzen met haar innovatieve Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow, met speciale pigmentbolletjes voor een snelle sunkissed teint. De speciale Prix Éthique ging naar Chanel, die voor haar eco chique Hydra Beauty-lijn een duurzame samenwerking opzette met de lokale bevolking van het Vohimana woud van Madagaskar; aan de ene kant wordt kennis uitgewisseld en aan de andere kant stimuleert het merk eerlijke productie en creëert het toekomstperspectieven door scholing en gezondheidszorg te faciliteren. ‘Een ecowaardige win-winsituatie’, aldus de jury.

Over Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté is al 27 jaar de meest gerenommeerde award in de internationale beauty business. In Nederland bestaan zowel het beauty-event als het magazine 23 jaar. De nationale winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury, dit jaar bestaand uit beautyjournalisten Maroesja de Ruyter van Marie Claire, Stefanie Bottelier van Elle, Manon Hanssen van Grazia en Brigitte Tellier van Glamour.

Ruim een kwart eeuw beauty-expertise maakt de Prix d’Excellence de la Beauté tot een wereldwijd erkende onderscheiding op het gebied van skincare en cosmetica.