Vandaag op het menu: een heerlijke en simpele pasta, op zn Italiaans. Zorg dat je de deur niet meer uit hoeft, zodat je lekker royaal kunt zijn met het knoflookgehalte in dit gerecht. (voor 4 personen)
- 450 g verse (of gedroogde) pasta
- 2 eetl. olijfolie
- 45 g vers broodkruim
- 1 extra eetl. olijfolie
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 eetl. rozemarijnblad
- 3 theel. geraspte citroenschil
- 150 g olijven naar keuze
- grofgemalen zwarte peper
Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 4 tot 5 minuten (verse pasta) of in 8 tot 12 minuten (droge pasta) beetgaar en laat het uitlekken. Verhit terwijl de pasta kookt de olie in de koekenpan op halfhoog vuur. Bak het broodkruim omscheppend in 2 tot 3 minuten goudbruin. Maak de pan schoon en verhit de extra eetlepel olie. Laat de knoflook in 1 minuut licht kleuren. Voeg de rozemarijn, de citroensap, de olijven en de peper toe en laat alles 2 tot 3 minuten doorwarmen. Schep het olijvenmengsel voor het serveren door de warme pasta en bestrooi met het geroosterde broodkruim. Serveer met een groene salade.
Buon Appetito!
Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay