11.00 Rock je werkdag!

Rock je werkdag! Ben je gelukkig op je werk, dan zit het met de rest ook wel goed. En dus moet je er gewoon voor gaan waneer je iets nieuws wilt.

Lees ook

Ben je gelukkig op je werk, dan zit het met de rest ook wel goed. En dus moet je er gewoon voor gaan wanneer je iets nieuws wilt. De crisis is geen excuus, maar een kans. Solliciteren naast je baan is als een parenclub voor swingers: veilig snuffelen aan andere opties. Hier wat tips how to hop.

  • Ga als het kan een dag minder werken. Dat wordt jouw sollicitatiedag. Als je je baas voor de twintigste keer moet vertellen dat je met je kat naar de dierenarts moet, krijgt hij hoogstwaarschijnlijk argwaan.
  • Is het contract voor je nieuwe baan getekend, vraag dan om een overgangsperiode van een maand. Als je nieuwe werkgever je nu wil hebben, kan hij in 99 procent van de gevallen ook nog wel een maandje wachten. In die maand heb jij tijd om dingen op je werk af te ronden, lease-auto’s in te rijden en last but not least je billen te planten op een subtropisch eiland.
  • Ga een cursus doen, misschien iets heel anders dan waar je mee bezig bent. Zo maak je ruimte voor nieuwe plannen.
  • Overweeg een sabbatical, als tijdelijke oplossing. Op die manier heb je wel de tijd om je hoofd vrij te maken en na te denken over de toekomst, zonder dat je je druk hoeft te maken over solliciteren.
  • Blijf netjes werken de laatste paar weken. Blijf je inzetten, ook al zijn de laatste loodjes vaak het zwaarst. Dit draagt bij aan de gunfactor die je later misschien nog wel eens nodig kunt hebben.
  • Leg een pleurispotje aan. Dit is een potje geld waarmee je, als de pleuris uitbreekt, zo’n 8 maanden je huis en vaste lasten kunt betalen. Dan heb je voldoende tijd om uit te kijken naar een andere baan zonder financiële stress.

Bron: Marie Claire print

Laatste nieuws

Zie ook