Bijna tijd om de deur uit te gaan en te kokkerellen, maar wat moet je nu weer voor avondeten brouwen? Geen paniek, we hebben wat appetijtelijks voor je gevonden!
- 3 eetl. fruitige olijfolie
- 2 eetl. salieblaadjes
- 3 theel. geraspte citroenschil
- grof gemalen zwarte peper
- 4 dunne zwaardvissteaks
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur.
Voeg de salie, de citroenrasp en de peper toe en laat alles 2 minuten bakken tot de salie knapperig is.
Doe de zwaardvis in de pan en bak hem 1 minuut per kant tot hij bijna gaar is.
Serveer de vis met de salieolie.
Tip dit recept is geschikt voor alle soorten stevige witte vis, en is heerlijk met de aardappelen uit de oven met zout en rozemarijn.
Aardappelen uit de oven met zout en rozemarijn
Schep nieuwe aardappeltjes om met een royale portie zeezout, olijfolie en plukjes rozemarijn. Zet ze in een hete oven en schud af en toe met de ovenschaal tot de aardappeltjes gaar en bruin zijn.
Voor 4 personen.
Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay