11.00 Rock je werkdag!

Help, er zijn bijna 1 miljoen ondernemers in Nederland! Hoe zorg jij dat je daartussen opvalt? Zo speel jij jezelf in de picture.

Lees ook

Vind de weg naar succes in 5 stappen. Help, er zijn bijna 1 miljoen ondernemers in Nederland! Hoe zorg jij dat je daartussen opvalt? Zo speel jij jezelf in de picture.

Product– schrijf een flitsende presentatie en volg een cursus social media: straal uit dat jij van 2013 bent. De les die je hier op persoonlijk vlak uit kunt trekken: regeren is vooruitzien.

Place– kies een prachtplek om klanten te ontvangen: je locatie is je visitekaartje. Toets de eisen voor je locatie aan je businessstrategie.

Promotion– doeltreffend staaltje PR: eer je netwerk en mingle. Analyseer je klanten en volg ze op Twitter. Kom erachter wat er bij hen speelt en hoe jouw product of dienst van toegevoegde waarde kan zijn.

People– aan wie wil jij je diensten aanbieden? Vraag ze op de man af naar hun wensen. Ga bonden met mensen die jij aan je wilt binden. Pel hun gedachten af als een ui en blijf vragen stellen.

Price– weet wat je waard bent: aan kwaliteit hangt gewoon een prijskaartje. Jij bent zo waardevol als de waarde die jij jezelf toe kent. Als jij je op waarde geschat voelt, gedraag je je daarnaar. Je straalt het uit en maakt jezelf begerenswaardig voor klanten en opdrachtgevers.

Passie– Jawel, er is nog een zesde P. Zonder bezieling geen succes. Het is niet genoeg om jezelf in de markt te zetten en maar te hopen dat anderen ‘het’ in je zien. Je moet geloven in waarom jij doet wat je doet.

Bron: Marie Claire print, Jonna ter Veer

Laatste nieuws

Zie ook