Weekendnotes 1 maart - 3 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Van 1 tot 3 maart: het Flying Solo Festival en de kick-off van Tour V

Weekendnotes 1 maart - 3 maart

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend onder meer:  de kick-off van Tour Velour, 17 jaar modewerk van Vivianne Sassen en het Flying Solo Festival.

Photo – art & vision Lounge (1Maa) Modemenschen, opgelet! Deze avond verzamelen tal van bedrijven met een affiniteit voor beeldtechniek of de mode-branche zich in Rotterdam. De Photo-Art & VisionLounge is een netwerkborrel voor alle professionals binnen creatieve branches. Sarah Duif, oprichtster van het unieke evenement, wil Rotterdam op de kaart zetten als toonaangevende stad voor fashion events. Deze editie lanceren ze ook de Fashion & Vision Rewards en Roberto Dresia zorgt voor een spetterende make-up show.

Tour Velour Kick-Off (2Maa) Zaterdag 2 maart kun je in de negen straatjes terecht voor de kick-off van Tour Velour van het Zweedse kledingmerk Velour. Verwacht een reeks evenementen geïnspireerd op het creatieve klimaat en de lifestyle van Göteborg, de bakermat van het merk sinds 2002. Velour wil met dit event hun inspirerende ontmoetingen delen met vrienden en op deze manier mensen en interesses samenbrengen. Kunst, muziek én food, ze hebben het allemaal.

Flying Solo Festival (2Maa) De laatste dag van het Flying Solo Festival is helaas aangebroken. Het festival richt zich op het werk van een solo performer, zij het nou een danser, muzikant of acteur. Het is dan ook een kunst om indruk te maken op een publiek en hun aandacht niet te verliezen. In samenwerking met Contact Theatre uit Manchester kunnen we zaterdag voor een laatste keer genieten van Nederlands en Brits talent. Bijzonder is ook de Pitch Night, waarbij (multidisciplinaire) makers hun kunsten showen aan een jurypanel en publiek.

SALON BoCinq (2Maa) Restaurant/bar BoCinq staat zaterdag volledig in het kader van fashion. Modemerken Je suis Jolie, Younica en Kiss and Tell slaan de handen in elkaar voor de ultieme shopping experience. Collecties bekijken, passen en shoppen gepaard met een borrel en een heus fashion menu. Het label Kiss and Tell van Bahareh Panjeh Shahi, winnares van de MC Starters Award 2011, presenteert er handgeweven, zijden jurken en bij Younica kun je terecht voor Zuid-Amerikaanse knitwear. Tenslotte heb je de fijne sieraden van Je suis Jolie. SALON BoCinq: een one stop shop, drinks & dining voor vrouwen en mannen!

Viviane Sassen, 17 years in and out of fashion (2-3Maa) Hou jij van fotografie? Dan hebben wij een leuke tip. Tot en met zondag kun je in Huis Marseille, museum voor fotografie in Amsterdam, de modefotografie van Viviane Sassen bewonderen. Sassen won de Prix de Rome en staat bekend om haar haar autonome werk en toonaangevende modefotografie gebruikt voor campagnes en editorials. Het beste uit zeventien jaar modewerk van Viviane Sassen zal worden getoond in een groot retrospectief. Allen daarheen!