11.00 Rock je werkdag!

Kleine meisjes dromen wel eens van een job in de mode-industrie. Rock je werkdag met deze 4 tips voor een job in de fashion business.

11.00 Rock je werkdag!

Kleine meisjes dromen wel eens van een baan in de mode-industrie, maar er effectief eentje te pakken krijgen, dat is andere koek.  Met deze 4 tips rock jij niet alleen het sollicitatiegesprek, maar later ook je fashionable werkdag. Trust us on this one!

Dorpsmeisje gevraagd!Geef nou toe: we zijn niet allemaal geboren met bakken vol geld en designerkledij aan onze hangertjes. En toch halen ook de gewone ‘dorpsmeisjes’ het in de modewereld. Zij weten immers wat hard werken is, maar gaan er niet meteen mee pronken. Ze zijn lief, vasthoudend en zeker niet te onderschatten.

Internetgebruik voor fashion dummiesEen Facebook-bericht sturen naar de baas van jouw droomjob? Don’t! Oprichtster van PR-bureau People’s Revolution, Kelly Cutrone, vindt dat hoogst onprofessioneel. Wij raden je aan om het bij een klassieke (en ook creatieve) e-mail te houden. Maar let op: Kelly Cutrone krijgt dagelijks mailtjes met spelfouten en afkortingen. Ook walgt ze van cliché zinnetjes zoals 'Fashion is what my life is about'. Dus maak een kunstwerk van je mailtje en laat het goed nalezen.

Blijf enthousiast en gepassioneerdMode is geen nine to five job, het leeft altijd en overal. Wil je echt die baan bij dat blad? Dan moet mode een passie zijn, een vak waar je altijd meer van wil weten en waarvoor je bereid bent hard te werken.

Stagiaires = hard werken + niet klagenEen stagiaire maakt dan wel de leukste dingen mee, maar ze zal er verdomd hard voor moeten werken. Niet alle stageplekken zijn de hel, dat is een feit. Maar als een keertje koffie halen en andere extra officeklusjes jou een onprettig gevoel geven, dan heb je voor de verkeerde industrie gekozen.

Bron: The Guardian