Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013 – deel 3

Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013, met Dsquared2, Gucci en Blumarine.

Lees ook

Moderedacteur Marjolein doet verslag van alle pracht en praal tijdens Milan Fashion Week a/w 2013. Zie hier: alles over de shows van Dsquared2, Gucci en Blumarine. Haast je!

Bij de a/w 2013 show van Dsquared2 is altijd één ding zeker; Dean en Dan maken er iedere keer weer een feestje van. Dit keer was het decor een jazzclub, compleet met (figurerende modellen als) band in smoking. De sfeer en silhouetten zijn de fourties, met een flinke mix masculine-feminine. Ook gespot: tweed broekpakken met wijde pijp, compleet met stropdas en hoge hoed, ultrastrakke kokerrokken van leer gematcht met koltruitjes, een mantelpakje van lichtblauw leer met megagrote ruches en XL diamanten oorhangers. Of wat dacht je van zijden avondjurken met zeeën van glitter (stardust en diamant raindrops volgens het designerduo) en een ouderwetse sigarettenhouder in de hand? De hoedjes waren een mix van retro-Amerikaans en Parisian style uit de twenties. Dutchies Bette Franke en Daphne Groeneveld rockten de catwalk. Love it!!Gucci a/w 2013

Een afspraak in de showroom van Gucci om de a/w 2013 collectie van dichtbij te bewonderen = geen straf. En bewonderen doen we, wow, wat een indrukwekkende collectie is het! Een ware topprestatie van een hoogzwangere Frida Giannini. Body con en de power of sex als thema. Veel pythonleer als eyecatcher. En als sluitstuk van de show waren er enkellange mermaidjurken bewerkt met veren en pailletten. Black is back als basis, daarnaast turquoise burgundy en mosgroen. Wow!

Blumarine a/w 2013

Blumarine toont voor a/w 2013-2014 een romantische mix van zachtroze, babyblauw, mooi gesneden pakken en plissérokjes in pastel. De winnaars? Een zwart see-through jurkje met dansend plissérokje en leren minirokjes met gevouwen effect. En niet te vergeten de signature Blumarine-jurkjes, fijn bezaaid met kraaltjes en pailletten in bloemetjesvorm. Mooi gedaan!

 

Laatste nieuws

Zie ook