Rock je werkdag! Hulp bij Instortingsgevaar: Hoe voorkom je stress

Een leven zonder stress, daar kunnen we alleen maar van dromen. Niet getreurd, vandaag in Hulp bij Instortingsgevaar: tips voor een stressloos leven.

Rock je werkdag! Hulp bij Instortingsgevaar: Hoe voorkom je stress

Een leven zonder stress, daar kunnen wij – working girls – alleen maar van dromen. Maar niet getreurd, vandaag helpen we je in Hulp bij Instortingsgevaar in ieder geval op de goede weg. Stress free zone, open u.

Waarvan ga je stressen?Om de stress te onderdrukken, moet je weten wat de stress opwakkert. Laat je latte machiatto even voor wat het is en maak een lijstje van alles wat er zich momenteel afspeelt in jouw leven. Waarvan word je onprettig? Probeer deze stressbronnen voortaan te vermijden of te minimaliseren.

Weg met onnodige verplichtingen!Stress is vaak het gevolg van de lat te hoog leggen. De bijkomende verplichtingen stapelen zich op en jij gaat gelijk weer stressen. Maar zijn ze wel zo verplicht? Pak je notebook er weer even bij en pen al je verplichtingen neer. Welke verplichtingen zijn onnodig en doen je stressen? Schrappen wat niet past.

Leer de kunst van het goed slapen en zeg je stress gedag >

Multitasken is zo oldschool.Mannen waren er nooit goed in, maar nu hebben vrouwen er ook genoeg van. Multitasken zorgt niet alleen voor stress, maar ook voor slechte resultaten. Mobieltje op stil, Twitter uit en focussen maar. Time flies when you’re having fun working your ass off.

Stop met mensen die je veel energie kosten.Soms ligt de oorzaak van stress niet bij jou. Die ene collega-BFF haalt bijvoorbeeld niet altijd het beste in jou naar boven. In tegendeel: ze put je alleen maar uit. Probeer jezelf te omringen met mensen die je wél gelukkig maken en neem afstand van ‘slechte’ relaties.

Mijn agenda, mijn regels.Als busy working girl, is jouw agenda heilig. Helaas plan je jouw bijbel vaak vol met van alles en nog wat en zo verhoogt jouw stress level samen met het aantal afspraken. Mijn agenda, mijn regels wordt voortaan je nieuwe motto. Gun jezelf ruimte om rustig te werken door enkele ‘lege’ dagen in te plannen.

Bron: soChicken