Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013 – deel 2

Moderedacteur Marjolein op Milan Fashion Week a/w 2013 en doet verslag. Met showverslagen van Prada, Sportmax en meer!

Lees ook

Moderedacteur Marjolein is op Milan Fashion Week a/w 2013. Uiteraard zijn wij samen met jou belachelijk jaloers, maar gelukkig doet ze hier verslag voor de thuisblijvers. En dus ben je in een flits weer up to date.

Ik ben bij de presentatie van tassenlabel Paula Cademartori. Het label bestaat sinds 2011, en Paula herself vertelt vol trots over haar nieuwe baby: de zesde collectie. Ze is gek op kleur, dus ook voor winter 2013-2014 maakte ze weer prachtige, kleurige tassen. Uitgevoerd in krokoleer of met studs, of juist gemaakt van een leersoort die vintage aandoet. Heel moet-hebberig allemaal. Haar assistent fluistert mij trouwens in dat ze alle 1300 (!!) uitnodigingen voor de presentatie met de hand geschreven heeft. Vond ze wel zo persoonlijk. Het is duidelijk; Paula Cademartori rules!
Milan Fashion Week Prada a/w 2013

En toen was het tijd voor de show der shows! Miuccia Prada levert voor seizoen a/w 2013 een masterpiece af. Denk: retro met een bloedmooie, glamour uitstraling. Miuccia sprak backstage over raw elegance, o.a. te zien aan de natte haren van de modellen, alsof ze net een regenbui hadden doorstaan. Het decor was ook to die for: schaduwen van wegvliegende vogels, een kat die op de muren werd geprojecteerd. Het geheel had een totale Hitchcock-feel. Toch werd dit gevoel gemixt met een duidelijke forties vibe, te zien aan de kuitlange rokken, fikse taille-accenten, grote mouwomslagen en stoffen hier en daar bewerkt met pailletten in bloemvorm. Wow!

Milan Fashion Week a/w 2013

De a/w 2013 collectie voor Sportmax is sophisticated doch relaxed. Een fijn, vrouwelijk volume ontbreekt nergens, en het label speelt met een mix van technische materialen. We zien suede, allerlei soorten leer en 3d effecten. De rokken hebben een a-lijn met sexy sneak peak, vanwege de splittende en jawel: transparante banen. De regerende kleuren? Zwart, cyaan, paars en kobaltblauw. Kubistische pumps erbij, een leren doorgestikte schoudertas aan de arm: het was oh zo mooi. We willen het aan. En wel nu!

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook