Weekendnotes: 22 februari – 24 februari

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Van 22 tot 24 feb: een vragenuurtje met Jan Taminiau en 100 jaar Past

Lees ook

Elke vrijdag geven we jou in Weekendnotes de leukste uitgaanstips van Nederland. Met must-see tentoonstellingen, films, toneelstukken, concerten en musea. Dit weekend onder meer: 100 jaar Pastoe design, een sit-in met Jan Taminiau en feesten in Jimmy Woo met je zonnebril op.

Like Pastoe (23feb/2jun) Fans van innovatief en eenvoudig design, opgelet! Vanaf 23 februari kan je terecht in de Kunsthal Rotterdam voor de omvangrijke tentoonstelling: ‘Like Pastoe: 100 jaar vernieuwing in vormgeving’. Curator Anne van der Zwaag deelde de tentoonstelling op in drie thema’s: omgeving, vernieuwing en historie. Die laatste bevat een selectie van de Pastoe collectie in de vorm van meubels, schetsen, posters en advertenties, gemaakt door onder andere beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Voor de gelegenheid blikken auteur Gert Staal en curator Anne van der Zwaag terug op design van de afgelopen eeuw in een jubileumboek.

Sartre zegt sorry (16jan/19apr) Stand-up filosofie, het is eens wat anders. Toch kent Sartre zegt sorry van Laura van Dolron een groot succes. Waar de meeste vrouwen vallen op de verkeerde mannen, valt zij op verkeerde filosofen. Jean-Paul Sartre is voor haar een kwelgeest die haar al jaren dwingt om zichzelf te zoeken, waardoor ze juist zoveel dingen verliest. Daarom stapt de Franse filosoof nu uit zijn graf om zich te excuseren. De voorstelling kreeg al tal van prijzen en besloot daarom weer op tournee te gaan.

WESC x Eyeballin’ (23feb) Zin in een stevig feestje? Zak zaterdag dan af naar Jimmy Woo voor de tweede editie van WESC x Eyeballin’. Ook nu pikten ze een EYEBALLER OF THE MONTH: een creatief persoon die talent combineert met het ongewone. Deze keer is Timor Steffens aan de beurt, de danser bekend van SYTYCD 2008 met techhouse, reggae en urban op de achtergrond. Ook nu mogen we de oogbal laten vallen op nieuw talent, maar dan op een veilige manier. Hoe dan? Door met je zonnebril op te feesten natuurlijk!

Sit-in Jan Taminiau (24feb) Altijd al vragen willen stellen aan Jan Taminiau? Nou, dat komt goed uit want zondag kun je in het Centraal Museum in Utrecht terecht voor een sit-in met de modeontwerper. Niet alleen Edwin Jacobs interviewt hem, maar ook jij kan vragen op hem afvuren. Voor hen die leefden onder een steen: Jan Taminiau heeft een sterke voorliefde voor nostalgische materialen, vakmanschap en techniek. Zijn unieke ontwerp voor Bluejeans wordt dan ook het gespreksonderwerp van de avond.

Laatste nieuws

Zie ook