11:00 Rock je werkdag!

Blaas je eigen loftrompet zonder arrogant te zijn. Heel fancy hoor, die vrouwelijke bescheidenheid, maar voor je carrière mag het best een beetje mind

Lees ook

Heel fancy, die vrouwelijke bescheidenheid, maar voor je carrière mag je best laten zien wat je kan. Lees deze vijf tips om jezelf op een subtiele, maar toch overtuigende manier te promoten. Blaas je eigen loftrompet!

1. Grijp je notebook en zet het op papier: waar ben ik trots op? Wat kan ik het beste? Wat wil ik worden als ik later groot ben? Dat is je doel. Zo heb je altijd je standaardwoordje (elevator pitch) klaar. Bovendien geeft je meteen richting aan je ambities.

2. Houd je slijmbanksaldo op pijl. Een kort gesprekje bij de koffiemachine met je baas of collega is een prima moment om even subtiel een succesje te droppen.

3. Geef de ander krediet voor waar hij/zij goed in is. Als je begint met je positieve gedachten over anderen te uiten – wel gemeend natuurlijk – bouw je sociaal kapitaal op en kun je je meer zelfpromotie permitteren.

4. Als je zegt: anderen vinden dat ik daar goed in ben, komt dat sterker over dan wanneer je dat over jezelf zegt. De universiteit van Nijmegen heeft hier onderzoek naar gedaan. Je maakt het minder opschepperig. Bijvoorbeeld: ik werk hieraan, ik vind het ontzettend leuk, en ik hoor van anderen dat het me goed afgaat.

5. Het functioneringsgesprek is het moment waarbij je kan shinen met zelfpromotie. Bedenk vooraf welke positieve prestaties je tijdens dat gesprek op tafel wilt hebben. Vrouwen hebben nogal de neiging om mee te gaan in de teneur van het gesprek. Als je leidinggevende zegt: ‘het gaat niet zo goed hè’, dan vergeet je hoogstwaarschijnlijk tegengas te bieden. Houd dus je lijstje in de aanslag en zeg zoiets als: ho ho, ik heb ook dit en dit en dit gedaan. Bron: printeditie Marie Claire, Jonna ter Veer

Ben jij een carrieretijger en klaar om de wereld te veroveren? Lees deze 5 manieren om je zelf te promoten.

Laatste nieuws

Zie ook